SE +46 (0)70 740 10 46  

EN ABY, EN FIN VÄN

TEMPERAMENT

En gladlynt, intelligent och vänligt sinnad katt

Rasen är mycket intelligent och läraktig och bli inte förvånad om er katt lär sig roliga trix såsom att apportera, "high five", komma på inkallning och annat kul. De är snabba till lek och bus och med en Aby eller flera i huset har man aldrig tråkigt. Det brukar inte vara svårt att lära abessiniern att gå i sele/koppel, heller inte att ha en Aby som inne/utekatt eller både och 😊
Med vår erfarenhet upplever vi att Abessiniern är en väldigt rolig och okomplicerad ras. De är vänligt sinnade katter och letar därmed sällan upp konflikter. Älskar att hänga med och vara i händelsernas centrum.
De passar bra tillsammans med andra ffa aktiva raser. Håller sig oftast inte långt ifrån hemmet om de får möjlighet till att vara ute, men är väldigt orädda och har gärna en övertro på sig själv som kan göra att de landar i trubbel. Vår tidigare lilla Aby Mille trodde helt säkert att han kunde fixa ett hopp på över två meter från vår båt till klippan när han var 15 V gammal men landade med ett plums i kalla havet. Han gav inte upp utan gjorde nytt försök en stund senare.
Om man ska ha sin Aby ute är det viktigt att man bor bra till så att de inte av en händelse lockas följa med i någons bil eller reta gallfeber på grannar för att de är nyfikna och vill vara med. Även om det är otroligt så är det inte alla som uppskattar annans katt på sina ägor. Att vara pratsam är också ett särdrag som abessinier katter besitter, likaså att vara matglad. Inte helt ovanligt att mat kan försvinna helt spårlöst om man inte är vaksam :)